Hem » Uncategorized » Webbinarium Torsdagen den 25:e April kl. 16:00-17:00 – Direktivet som banar vägen mot klimatneutral bebyggelse…

Om denna webbplats

Hemsidan för föreningen Hållbara Hus – Förr, nu och i framtiden är under utveckling. Mer information och dokument, såsom stadgar och annat, samt en engelsk version av hemsidan, kommer att läggas upp inom kort.

Webbinarium Torsdagen den 25:e April kl. 16:00-17:00 – Direktivet som banar vägen mot klimatneutral bebyggelse…

För att bana vägen för en grön omställning i EU, med slutmålet att uppnå klimatneutralitet senast 2050, har EU kommissionen infört ett paket som kallas Europeiska gröna given (the Green Deal). Paketet ligger som ett stöd för EU:s omvandling till ett rättvist och välmående samhälle med en modern och konkurrenskraftig ekonomi. Som ett led i paketet antog EU-rådet (2024-04-12) den slutliga versionen av energiprestandadirektivet för byggnader (EPBD). Denna lagstiftning fastställer ramverket för medlemsstaterna att minska utsläpp och energianvändning i byggnader över hela EU. Men vad kommer detta betyda i praktiken och hur kan det genomföras?

Vi presenterar EPDB i grova drag för att sedan spekulera och diskutera vad direktivet medför och hur det kan påverka oss som boende, arbetstagare och medborgare.

När: 2024-04-25 kl. 16:00 – 17:00

Zoomlänk: https://hig-se.zoom.us/j/68167803588

Välkomna!

Robert Yngvesson, doktorand i energi- och mijöteknik, Mälardalens universitet

Janne Akander, lektor i byggnadsteknik och energisystem, Högskolan i Gävle

Detta är ett projektmöte för nätverkande mellan skogsbrukare och träindustri och andra intresserade av skogen och del av projektet Gästrikebygdens nätverk för skog och skogsprodukter – finansierat av LEADER Gästrikebygden, Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling (administrerat av Jordbruksverket). För mer info, se: www.hallbarahus.nu/