Hem » Uncategorized » Välkomna till ett studiebesök på Säljans bigård AB – Seminarium i Sandviken tisdagen 2:a Juli kl. 17-19

Om denna webbplats

Hemsidan för föreningen Hållbara Hus – Förr, nu och i framtiden är under utveckling. Mer information och dokument, såsom stadgar och annat, samt en engelsk version av hemsidan, kommer att läggas upp inom kort.

Välkomna till ett studiebesök på Säljans bigård AB – Seminarium i Sandviken tisdagen 2:a Juli kl. 17-19

Välkomna, med föranmälning, till seminarium där hållbart skogsbruk diskuteras, där vi nu kommer att besöka företaget Säljans bigård AB och får en  kort presentation av deras verksamhet. Vi får berättelser om hur de startade företaget och hur de har utvecklat företaget med många olika saker. Företaget har kupor i skogen på 4 olika ställen. De hyr också ut kupor, liksom de också hyr ut bisamhällen och bi-drottningar. Kommer även att finnas tillfälle att handla i gårdsbutiken!

Seminariet anordnas av föreningen Hållbara Hus – Förr, Nu och i Framtiden och hålls 2024-07-02 där vi samlas kl. 17:00 i Säljans bigård AB, Lundagatan 13, 811 52 Sandviken – men företagets gråa Honungshus står efter Säljansvägen och det går bra att parkera där på parkeringsplats samt efter Lundagatan.

Förtäring: Vi bjuder på fika på Säljans bigård till deltagarna. Kaffe/te, saft, Hembakad bulle, Småkaka,  Rabarberpaj med vaniljsås.

Deltagande är kostnadsfritt, men gärna föranmälan via epost till: hallbarahus.fnf@gmail.com

(Anmäl er senast söndagen 30/6 om ni vill ha någon slags specialkost/allergi, samt försäkra er om att det finns tillräckligt med fika. – Program med mer information skickas ut till föranmälda i svarspost. Deltagare som är förhindrade att föranmäla sig i tid är välkomna även med sen anmälan, inklusive på plats.)

Detta är ett projektmöte för nätverkande mellan skogsbrukare och träindustri och andra intresserade av skogen och del av projektet Gästrikebygdens nätverk för skog och skogsprodukter – finansierat av LEADER Gästrikebygden, Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling (administrerat av Jordbruksverket).