Hem » Uncategorized » Seminarium i Ockelbo måndagen 26:e Februari kl. 17-19 – Skogen som råvara till hemslöjd som affärsaktivitet!

Om denna webbplats

Hemsidan för föreningen Hållbara Hus – Förr, nu och i framtiden är under utveckling. Mer information och dokument, såsom stadgar och annat, samt en engelsk version av hemsidan, kommer att läggas upp inom kort.

Seminarium i Ockelbo måndagen 26:e Februari kl. 17-19 – Skogen som råvara till hemslöjd som affärsaktivitet!

Välkomna, med föranmälning, till seminarium där hållbart skogsbruk diskuteras. Dagens föredragare är Niklas Karlsson, yrkesverksam slöjdare med handverktyg som specialitet.

Seminariet anordnas av föreningen Hållbara Hus – Förr, Nu och i Framtiden och hålls 2024-02-26 i Stora Vänortsrummet i Kommunhuset, Södra Åsgatan 30, 816 30 Ockelbo!

17:00 – 17:15 – Fika (kaffe, té och fika tillgängligt hela seminariet – eventuell specialkost/allergier behöver anmälas i förhand)

17:15 – 18:45 – Presentation av Niklas Karlsson Han har drivit sitt företag ahardslojdlife sedan 2008 och kombinerar slöjdande med byggnadsvård, hållit kurser i Norge, Finland och USA, samt på de internationella täljsymposierna “Täljfest” som hålls på Sätergläntan i Dalarna. Arbetet med gamla timmerhus har gjort att han har fått en förkärlek för återanvänt, gammalt virke och grova, handbearbetade ytor, som han även fört vidare i flera böcker, där han skrev boken “The Art Of Whittling” 2017, samt medverkat i flera andra böcker med andra författare, som t.ex. ”Med nya ögon – svensk arkitektur och design visar vägen till framtiden”, med Annika Kvint 2014.

Deltagande är kostnadsfritt, men föranmälan via epost senast söndagen 25/10 (åtminstone om ni vill ha någon slags specialkost/allergifritt fika) till: hallbarahus.fnf@gmail.com

(Program med mer information skickas ut till föranmälda i svarspost.)

Detta är ett projektmöte för nätverkande mellan skogsbrukare och träindustri och andra intresserade av skogen och del av projektet Gästrikebygdens nätverk för skog och skogsprodukter – finansierat av LEADER Gästrikebygden, Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling (administrerat av Jordbruksverket), samt där Näringslivsenheten på Ockelbo Kommun står för lokalen.