Hem » Uncategorized » Välkomna till studiebesök och seminarium om skogshästar i samverkan med Ardennerföreningen 2024-09-22 kl. 15:00-17:00 i Skutskär!

Om denna webbplats

Hemsidan för föreningen Hållbara Hus – Förr, nu och i framtiden är under utveckling. Mer information och dokument, såsom stadgar och annat, samt en engelsk version av hemsidan, kommer att läggas upp inom kort.

Välkomna till studiebesök och seminarium om skogshästar i samverkan med Ardennerföreningen 2024-09-22 kl. 15:00-17:00 i Skutskär!

Välkomna till seminarium där hållbart skogsbruk diskuteras, där vi nu kommer att göra ett studiebesök på Turki Gård, Skutskär. I samarbete med Ardennerföreningen har vi anordnat ett seminarium där vi får vi på ett fysiskt möte får träffa skogshäst såväl som körkarlar, där körkarlen Richard Eriksson visar upp sin häst och pratar om arbetshästar i skogsbruk, och den avancerade utbildningen att utbilda hästarna till att bli skogshästar. Efter demonstration av vad skogshästar arbetar med, samlas vi kring en grillplats ute i närheten av hästarna, där seminariet fortsätter med korvgrillning.

Seminariet anordnas av föreningen Hållbara Hus – Förr, Nu och i Framtiden och hålls söndagen den 22:a September där vi samlas kl. 15:00 hos dem, på Turkivägen 39, 814 30 Skutskär.

Förtäring: Vi bjuder på grillad korv, med kaffe och dricka till deltagarna – meddela vid föranmälan om ni vill ha någon slags specialkost/allergi.

Deltagande är kostnadsfritt, men med föranmälan via epost till: hallbarahus.fnf@gmail.com

Vi har plats för ca 20 deltagare och parkering för upp till 15 bilar, så vi vill att ni föranmäler er senast fredagen 20:e september – Program med mer information skickas ut till föranmälda i svarspost. (Deltagare som är förhindrade att föranmäla sig i tid är välkomna även med sen anmälan i mån av plats.)

Detta är ett projektmöte för nätverkande mellan skogsbrukare och träindustri och andra intresserade av skogen och del av projektet Gästrikebygdens nätverk för skog och skogsprodukter – finansierat av LEADER Gästrikebygden, Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling (administrerat av Jordbruksverket).